Activitats :: Altres

Dissabte, 23 de d'Octubre de 2010 de les 17:00 a les 19:00 hores.

Auvënguen celebra cinc anys de dinamització dels joves en la vida social i cultural a l'Espluga

L'aniversari es celebrarà amb un acte públic, una nova samarreta i una exposició

L'Associació Juvenil Auvënugen, Jóvens de l'Espluga, ha complert aquest 14 d'octubre el cinquè aniversari de la seva fundació l'any 2005. L'entitat, que va crear-se per dinamitzar la vida social i cultural dels joves de la població, ha dut a terme importants projectes que han fomentat una constant participació del sector juvenil a les activitats de la comarca. Per celebrar els 5 anys de treball a la vila, l’associació ha preparat pel dia 23 d’octubre a les set de la tarda un acte d'aniversari que començarà amb l’actuació del grup de batucada “Aprodisca Batuke” a la plaça de l’Església. Tot i això, la seu central de l’acte serà la sala polivalent de l’Antic Hospital on es duran a terme els parlaments, la presentació de la nova web i imatge de l'entitat com també la nova samarreta d’Auvënguen, aquesta amb un disseny exclusiu i sorprenent. Després, s'inaugurarà l’exposició muntada expressament per l’ocasió titulada “5 anys pensant en verd”. La mostra estarà situada al Punt d’informació Juvenil de l’Espluga. S'hi repassarà la trajectòria d’Auvënguen durant aquests 5 anys d’una forma dinàmica i didàctica.

5 anys pensant en verd

Auvënguen va néixer el divendres 14 d'octubre de 2005, quan una seixantena de joves espluguins es van reunir a l'Antic Hospital de la vila per constituir la primera entitat amb objectius estrictament juvenils. Tot havia començat un temps abans, l'any 2004, quan la regidoria de Joventut de l'Espluga va organitzar un seguit de 'Fòrums Locals de Joventut' en els quals es van establir les bases per crear una entitat juvenil i un Punt d'Informació Juvenil (PIJ).

 

Els joves van viure amb molt entusiasme la creació d'un organisme que per primer cop tindria l'objectiu de desenvolupar les seves idees i projectes i canalitzar les propostes cap a les institucions. La creació d'Auvënguen va celebrar-se pocs dies després, el 31 d'octubre, amb la primera Festa de la Castanyada. Des de llavors, el nom de l'entitat –expressió típica espluguina que expressa ganes de fer quelcom-, ha fet valdre totes les seves lletres ja que Auvënguen ha creat nombrosos projectes i desenes d'activitats per sectors molt diversos arribant en l'actualitat als més de 400 socis.

 

El projecte més visible ha estat la implicació directa de l'Associació Juvenil Auvënguen a la organització de la Setmana de la Joventut, amb l'Ajuntament de l'Espluga i el Punt d'Informació Juvenil Francolí, i amb una potent col·laboració dels espluguins i les altres associacions i entitats de la vila. Auvënguen també ha contribuït a la tasca comarcal de coordinació de les polítiques de joventut a la Conca de Barberà participant a apostes com la ConcaMarató que han unit els joves de moltes de les poblacions de la comarca. 

CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Dissabte 23 d'octubre de 2010                                    Hora: 19h

Lloc: Sala Polivalent de l'Antic Hospital (Carrer Torres Jordi, 16 de l'Espluga de Francolí – Baixos)

MotiuActe institucional del 5è aniversari d'Auvënguen | Actuació de Aprodisca Batuke | Parlaments | Presentació del nou web i imatge | Presentació de la nova samarreta | Inauguració de l'exposició

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Nova activitat

Disseny: Enric Mercadé Programació: Jordi Sabaté